keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Keräilyssä

Uskoisin, että meillä kaikilla on jokin asia jota on tullut kerättyä tai tällä hetkellä keräilee. Itselläni on näiden elettyjen vuosien varrella tullut kerättyä vaikka mitä  :) . 

Mutta on kaksi asiaa jotka vuodesta toiseen ovat pinnalla minun elämässä. Toinen on porsaat (näistä myöhemmin) ja toinen reseptit / keittokirjat.

Keittokirjoja on tällä hetkellä tuollaiset 90 kpl ja resepti mappeja 11 kpl. Pidän ruuanlaitosta ja on kiva löytää uusia erilaisia ohjeita.

Olen "luonteeltani" sellainen kotikokki, että ruuan pitää tulla vaivatta, olla helppoa ja nopsaa tehdä, sekä maistua todella hyvältä. Yritän aina kun vieraita tulee keksiä jotain uutta ja erikoista pöytään.

Hei, jos sinulta löytyy keittokirjoja jonka olisit vaikka kirpparille viemässä olisin kiinostunut. Mitään kallista en ala ostelemaan. Mutta postikulut maksan ja jos sinulla on jokin mitä keräät niin katsotaan voisinko ilahduttaa sinua omalla keräily kohteellasi. =D


Vanhin keittokirja on vuodelta 1962, Keittotaidon Kultainen Kirja, sekä Kokeilen keittiössä vuodelta 1964. Suurin osa keittokirjoita on 1970-1980 vuosilta.

Tämän siivittämänä olen perustanut sivun HerkuttelijoidenVinkkiNurkka. Ryhmässä aikoinaan oli yli 70 harrastelija kokkia, mutta nyt meitä on 3 (4).....olisi ihana saada yhtä innokkaita kuin me 3 (4) mukaan! Foorumit sivuilla herkuttelijat aloittivat 25.8.2008 eli jo pitkään ollaan oltu tässäkin paikassa (aikaisemmin oli MSN:n sivuilla).Väkeä tosiaan kaivataan lisää ja varsinkin sellaisia jotka jaksavat olla kiinnostuneita kaikesta mikä liittyy ruokaan.
Jos olet kiinostunut, voit pitää oman reseptiviikon, jolloin "tarjoilet" meille pvän reseptin ja pvän kysymyksen. Tälle sivulle on kirjauduttava, että pääsee niihin resepteihin käsiksi mitä siellä on ja sieltähän löytyy varmasti muutama tuhat jo!!!
Herkuttelijoiden Vinkki Nurkka

Viime kesänä tein keittiöön vanhasta tuolista, reseptituolin.......


Tarvitset:
Vanhoja reseptejä

Liima-vesi seos 1dl erikeepperiä 0,5dl vettä
Sivellin
sakset
Kalustelakkaa
Lakkasivellin

Leikkaa resptit noin 15x20cm kokoisia paloja, joita voi vielä pieniä.
Levitä liimalakkaa sekä tuolille, että reseptipalan nurjalle puolelle reilusti ja liimaa paperi pingoittaen napakasti tuolin pintaan. Pienet kastumisesta johtuvat rypyt ja kurtut suoristuvat paperin kuivuessa tuoliin kiinni. Kun tuoli on kuivunut lakkaa tuoli kokonaisuudessaaan vesiohenteisella kalusteakalla pariin-kolmeen kertaan.



Olisi kiva kuulla millaisia keräily kohteita on muilla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...