tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hampurilaisateria

Innostuin, kun näin "halvalla" uuden keittokirjan. Ja sehän oli ihan "pakko" ostaa ;) .  Sain siis uuden kirjan keräily kohteeseeni :) .
Kirjan nimi on Hampurilainen, 100 mahtavaa reseptiä!! Selailu vahvistaa, että ihania reseptejä löytyy monta.
Niinkuin eilen kirjoittelinkin oli meidän perheellä herkuttelupvä. Ensin natsot ja sitten hampurilaset lisukkeineen....Tässä ohjetta ja kuvaa......

Ensin väsäsin;

Coleslaw
 10-12 henk.

1,5 dl majoneesia
1,5 dl maustamatonta jogurttia
tilkka tabasco-kastiketta
1 keskikokoinen kaali
4 porkkanaa
1 vihreä paprika
suolaa ja pippuri
Kastike:
Pane majoneesia, jogurtti ja tabasco-kastike pieneen kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Siirrä viilentymään jääkaappiin.
Puolita kaali ja leikkaa kaalista kova keskus pois. Raasta kuoritut porkkanat ja kaali karkeaksi suikaleeksi. Tee myös paprikasta suikaleita.
Sekoita kasvikset ja kaada kastike päälle ja sekoita. Peitä ja säilytä käyttöön asti jääkaapissa. Käytä 2 pvän kuluessa.







Coleslaw, tätä voi syödä ihan salaattinakin.








Majoneesi
reilu 3 dl

2 isoa keltuaista
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua, tarvittaessa vähän enemmän 
suolaa maun mukaan
4 dl auringokukkaöljyäöljyä
valkopippuria
Vatkaa keltuaiset, sinappi, suola ja maun mukaan valkopippuria yleiskoneessa, tehosekoittimessa tai käsin. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää tehosekoittimen edelleen käydessä öljy - aluksi tipoittain. Kun seos alkaa muuttumaan paksummaksi, öljyn lisäämistä voi jatkaa ohuena, tasaisena nauhana. Maista ja lisää halutessasi suolaa, pipputia ja /tai sitruunamehua. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää hitaasti 1 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua. Käytä majoneesi heti tai säilytä puhtaassa astiassa jääkaapissa. Käytä viikon sisällä.
Ranskalaiset
4:lle
n700 g rosamunda-perunaa
auringonkukka-,maissi- tai
maapähkinääöljyä uppopaistamiseen
suolaa ja pippuria
Kuori perunat ja paloitele ne samankokoiseksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi. Pane valmiit perunatikut heti isoon kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, jotta ne eivät tummu, ja liota niitä puoli tuntia, jotta ylimääräinen tärkkelysirtoaa.
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti. Kuumenna rasva 190 asteeseen. Laita öljyyn varovasti pieni annos perunatikkuja ja uppopaista 5-6 min, kunnes perunat ovat pehmeitä mutta eivät ruskistuneita.  Ota perunatikut öljystä ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin. Paista kaikki perunat.
Anna jäähtyä 5 min.
Kun perunoiden tarjoilun aika, uppopaista perunat pienissä erissä uudelleen 200 asteessa n. 2-3 min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Ota perunat öljystä ja kuivaa. Mausta suolalla ja pippurillaja tarjoile.
Hampurilaissämpylä
8 sämpylää
n.reilu 8 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 dl suolaa
2 tl sokeria
1 tl kuvahiivaa
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
rypsiöljyä voiteluun
2-3 rkl seesamin-siemeniä (minulla ei ollut kun meidän kaupassa ei ollut seesamin-siemeniä)
Siivilöi jauhot ja suola kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja hiiva. Paina jauhoihin kuoppa ja kaada siihen nesteet. Sekoita hyvin puulastalla, kunnes taikinaan alkaa muodotua sitkosa. Vaivaa taikinaa käsin niin kauan, etä se irtoaa kulhosta. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle tasolle ja vaivaa huolellisesti noin 10 min, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
Voitele kulho öljyllä. Muotoile taikina palloksi ja pane se kulhoon. Pane kulho muovipussiin tai peitä se kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikssa tunnun ajan, kunnes sen tilavuus on kaksinkertaistunut.
Voitele paistopelillä oleva leivinpaperi öljyllä. Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle tasolle ja painele taikinaa nyrkillä. Jaa taikina kahdesaan yhtä suureen osaa, pyörittele siitä palloja ja aseta ne pellille. Paina sämpylöitä hieman jauhotetulla kädellä. Laita pelti muovipussiin tai peitä ne koskealla keittiöpyyhkeellä. Anna sämpylöiden kohota lämpimässä puoli tuntia
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele sämpylöitä varovasti sormin, jotta mahdolliset isot ilmakuplat puhkeavat. Sivele sämpylöitä öljyllä ja ripottele päälle seesamisiemeniä. Paista 15-20 min, kunnes sämpylät on kullanruskeita. Siirrä sämpylät leivinritilälle jäähtymään.

Ja mitäs hampurilainen olisi ilman Karamellisoituja sipuleita.

Laitoin pannulle voita ja sipulit paistumaan. Kuulotin matalalla lämmöllä, kunnes olivat pehmeitä.
Lisäsin sokeria ja kysennin lisää nooin 8 min. välillä sekoittaen, kunnes sipulit olivat karamellisoituneet.

Hampurilaispihvi
4 :lle

n. 450g naudanjauhenlihaa
mausta mielesi mukaan

Jaa jauheliha 4 osaan ja tee pihvit ja paista maalalla lämmöllä kauniin ruskeaksi.
 Aikaa tähän kaikkeen meni kun tein, mutta kyllä kannatti....natsot ja hampparit...herkuteltiin oikein kunnolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...