tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kasvis-feta-mozzarellapiirakan

Se oli eilen ihan "pakko" ;) alkaa illalla tekemän piirakkaa töihin. Meillä on töissä tapana, että viedään jotain herkkua kahvipöytään, kun on jäämässä lomalle.

Joten, koska tänään sitä alkoi loma, toki ensin täytyi heittää tuo aamuyön keikan töihin. Niin pitihän se jotain tehdä...sen verran moni on jo lomalle jäännyt ja makeaa olemme saaneet massun täyteen ja toive oli tällä kertaa jokin suolainen kasvispiirakka...Tein sitten tälläisen;


Kasvis-feta-mozzarellapiirakan

10 annosta

Pohja

2 dl vehnäjauhoja 

1 dl kaurahiutaleita 

1 tl leivinjauhetta 

100 g leivontamargariinia   

1/2 dl rasvatonta maitoa 

Täyte

250 g kirsikkatomaattia 

100 g chili-fetajuustoa (öljyssä ja kuutioituna)

 100 g mozzatella pieni palloja (minipalloja)

200 g parsakaalia 

2 kpl munaa 

200 g maustamaton tuorejuustoa   

200 g ranskankermaa   

1/2 tl mustapippuria 

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.  Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.  Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista/palloja.  Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle.  Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset.  Paista kasvis-feta-mozzarellapiirakkaa 225 asteessa 20–30 minuuttia.




Ja paistetuna tälläistä..........


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...