sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Harjoittelua

No, niin sitä on kovasti harjoiteltu huovuttamaan. Sanottakoon nyt heti, teille jotka olette huovuttaneet ja teette sitä paljon niin ei kannata järkytyä.
Minä päätin, että ihan itse opiskelen =D Kirjastosta otin sellaisen helpon ohjeen....siinnä kävi vaan niin että minulta hävisi se ohje kokonaan (kopioitutin kirjastossa sen ohjeen),  :( ja muistin varasesti yritin tehdä sitten. Kyselin kyllä ohjeita töissä....työkaverilta joka on huovuttanut, mutta osa jäi mieleen toinen  puoli ei...Netistä löysin joitakin ohjeita, mutta ei sellaisia selkeitä ja ihan aloittelijalle!
Silti sain jotain aikaiseksi...ensimmäisen työn perusteella osasin jo korjata toista työtä huomattavasti, mutta vielä on opittavaa =D





 Itselläni oli tuollaista harmaata huovutusvillaa jo isompi kerä, olin joskus aikaisemmin ostanut sitä tonttujen/joulupukin partaan.Pienemmät kerät tilasin Sinelliltä, sieltä sai sopivan pieniä keriä 3x10g ryhmissä. Minähän en ollut varma tuleeko tästä mitään joten miksi ottaa isoja kerijä.

1. laita kaislamatto/kuplamuovi/pyyhe ensin pöydälle. Sen päälle muovi, ettei villa mene esim kailamaton huokosiin kiinni. Suunnittelin sen ohjeen mukaisesti sellaista isoa seinätaulua, jossa olisi kaksi, HUOM lammasta =D 2. laitoin ensin tätä harmaata ja sitten taivasta. Tässä nyt tuli minun isoin virhe ensimmäiseen työhöni.Laitoin huovutusvillaa vain yhteen suuntaan...jotta se tartuisi paremmin niin kannattaa latoa ohuita kerroksia. Lado kerroksittain niin, että kuidut menevät ristiin (vaakaan/pystyyn/vaakaan)
 Tässä sitä suunnitelua, lammas olikin kovin konstikas tapaus....
3.Kun suunnitelut on loppuun viety niin työkastellaan saippua vedellä (minulla oli mäntysuopaa). Kastele kunnolla muttei niin että työ lainehtii. Sitten aseta työn päälle jälleen muovi, ettei se kaislamatto tartu kiinni. Rullaa työ ensin varoen sitten voimaa käyttäen.
4. Muistaa huovuttaa riittävän kauan. Sitten vielä tärkeä vaihe eli huuhtele työsi vuorotellen kylmässä vedessä ja sitten kuumassa.
 Tässä tämä ensimmäinen työ nyt olisi valmiina. Tuosta huomaa etten ollut asetellut noita villoja kuin yhteen suuntaan. Tein lampaalle ihan villalangalla ja neulalla sitten silmät.

Tässä tämä toinen työ jossa villa meni jo paljon paremmin ja kauniimmin.
 Suunnitelu
 Kastelu ja rullaus

Kuivattu ja valmis....vielä tosiaan on oppimista ja varmaan käväsen tuolla kirjastossa hakemassa huovutus kirjoja....silla tämä oli ihan kivaa puuhaa taas....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...