tiistai 28. lokakuuta 2014

Eri maiden perinneruokia ja askartelua, part 2

Niin koitti tämän kurssin toinen pvä. Tällä kertaa tehtiin ruusukkeita ja paellaa. NAM, ruualle ja mukavaa näpertelyä tälläiselle ompelutaidottomalle näpertelijälle! =D

Ruusukkeet:

Tarvitset; *kangasta, *sakset, *neula + ompelulankaa, *helmiä tms...

 Ensin kaiveltiin kangaskoreja......Itse löysin tummaa, punasta ja kultaa....siitä on siis minun ruusuke tehty...
Sitten otetaan alusympyrä, jonka halkaisija minulla on 9cm. Ensimmäiseen kerrokseen tein samankokoisia ympyröitä, ja ne taiteltiin ensin puoliksi sitten jälleen puoliksi ja ommeltiin ympyrään siten kiinni että tämän ommeltavan reunat ylittävät alusympyrän...näitä paloja ommellaan vieri viereen, Ensimmäiseen kerkokseen tulee 10 - 12 kpl, toiseen kerrokseen menee näitä ommeltavia 8-10 kpl, kolmanteen kerrokseen 5-6 kpl. keskelle voi sitten laittaa esim. helmiä, nappia yms...

Tässä kuvaa näistä mitä saimme aikaiseksi....



 Työkaverini tekeleet yllä ja alla, hänen juttua tästä kurssilta löydät Kummajuttu blogista.





Siinnä näitä ihania ruusukkeita.

Ja tosiaan sitten söimme Paellaa. Paellahan on perinteinen ruokalaji Espanjassa ja sisältää pääasiassa riisiä, myös lihaa ja kalaa yksin tai yhdessä. Paellan alkuperä on Valenciassa, jossa riisiä viljellään. Paellasta on yhtä monta valmistustapaa kuin on kokkejakin. Joten meillä ollisi siis meidänlainen paella. Meillä oli;
-tietysti riisiä
-kanaa
-kalaa
-katkarapua
-sipulia
-valkosipulia
-herne, maissi, paprika
-kurkumaa
-suolaa


Tässä yhdenlainen resepti paellasta....siinnä ohjetta miten sitä tehdään, mutta tosiaan jokainen on oman paellansa mestari ja tietää mitä siihen kuuluu :)

6:lle

  • 3 dl bomba-riisiä (jos ei löydy niin puuroriisi käy)
  • 300g chorizo-makkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2 kouraa kalamata oliiveja
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 6 dl kasvislientä (esim. fondista)
  • 1 ripaus sahramia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 oksa rosmariinia
  • suolat pippurit
Kuori ja hienonna sipuli + valkosipuli. Ota isoin pannusi ja ala ruskistamaan niitä hissukseen oliiviöljyssä.
Kuori ja kuutio chorizo-makkara sekä porkkanat. Heitä pannulle rosmariininoksan kanssa. Freesaile hetki.
Lorauta viini pannuun ja kiehauta. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä riisit. Pyörittele riisiä kokoajan ja laula vaikka Eviva Espanja.
Kun laulu on loppu ja paella alkaa kuivumaan lisää puolet kasvisliemestä ja sekoita jälleen ja kun kuivuu niin lisää lientä.
Leikkaa paprikasta muutama ohut rengas koristeeksi ja kuutioi loput. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää (ja paella vielä valuvaa), sekoita paprikakuutiot ja oliivit sekaan. Sekoita myös sahrami riisiin ja näet miten upeaksi väri muuttuu.
Lurauta vielä reippaasti oliiviöljyä sekaan. Sekoita ja tasoita paellan pinta. Levy pois päältä mutta paella saa vielä tekeytyä levyllä muutaman minuutin.
Koristele paella lopuksi paprikarenkailla, oliiveilla ja rosmariinioksalla ja nosta pannussa pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...