perjantai 2. tammikuuta 2015

Lämmin täytetty patonki

Uudesta vuodesta jäi patonki...joka oli "kovahkoa".
Mutta eihän sitä voi heittää pois...sitten muistin yhden hyvän ohjeen, jota aikoinaan laittelin useastikin perheelle/vieraille, mutta nyt on ollut vähän väliä....jotenka, äkkiä katsomaan kaapeista löytyykö tarvikkeita....ja osapuilleen löytyi =D joten eikun tekemään.

Laitan ensin miten tänään tein....ja loppuun sen oikean ohjeen =D


Lämmin täytetty patonki

Patonki ja see sitten halkaistiin


Tein väliin massan, johon tuli maustekurkkua, majoneesia, juustoraastetta, tonnikalaa. Sekoitin ja laitoin massan patongin pohjapuolelle.


Kansi kiinni ja nostin vähän foliosta reunoja ettei täyte valu pois. Voitelin leivän voisulalla. Laitoin uuniin 225 asteeseen ja paistoin n. 20 min. jos muuten pinta alkaa tummenemaan liikaa nii laita foliosta "kansi" päälle. Ala kuvassa patonki on otettu pois uunista ja hyvää oli!!!


Ja sitten se ohje jossa näkyy määrät ja johon tuo edellä oleva patonki "nojautuu"

Täytetty lämmin leipä
1 ranskanleipä tai paahtoleipä (kuivahko) 
150 g kinkkua, tai jotain muuta täytettä
200 g juustoraastetta 
1 dl suolakurkkua kuutioina 
1 dl kevyt majoneesia 
½ prk kermaviiliä 
1 Sipuli

 Sekoita aineet keskenään.  Jos ranskanleipä, leikkaa paloja...ei ihan pohjaan asti ja laita täyte väleihin.  Paahtoleivästä voi kasta paremmin "kerrosvoileivän".  Laita leipä uuninkestävään astiaan ja voitele voilla 225 astettan. 20 min jos pinta alkaa liikaa ruskistua laita folio.Itse olen tehnyt foliosta paahtoleivän ympärille "reunat", että pysyy kauniisti koossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...