torstai 30. huhtikuuta 2015

Munkit paistettu...

Vapaa pvänä on kiva rauhassa tehdä kaikkea mukavaa....tänään se mukava oli munkit! Täytyy huomenna tehdä ehkä lisää....sillä noita tuli vain 40 kpl =D ;) =D

Joten saanko tarjoilla teillekin :)



Munkit
40 kpl
50  g hiivaa
5  dl maitoa
2  munaa
2  dl sokeria
2  tl suolaa
1  rkl kardemummaa
n. 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
1  dl juoksevaa marg.
Paistamiseen
rypsiöljyä
Pinnalle
hienoa sokeria
 Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä juoksevaa marg. tai pehmeä voi.
 Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.





Siman ohjeen löydät; TÄÄLTÄ

 Ei varmaan tarvitse kehua.......mutta sanonpahan vaan että hyviä oli =D

Arvonta käynissä vielä 9.5.2015 asti.



2 kommenttia:

  1. Ihan rehellisesti, käsi sydämellä voin kertoa, että en ole koskaan itse paistanut munkkeja! Vain äitini ja jo edesmenneen isoäitini leipomia olen maistellut (kröhöm, muutamia elämässäni.....). Pitää korjata vääryys ja tehdä itse, olkoon vappu, juhannus tai mikä tahansa. Ovat ne niiiin hyviä!
    -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan huomenna sellaisen ohjeen jota voisi melkein luulla munkeiksi ;) =D Ihan mielettömän hyviä ovat....tuossa just söin kaksi teen kanssa :)

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pihin emännän lehtipihvi jauhelihasta

Näitä pihvejä olen tehtyä muutaman kerran aikaisemmin. Ja pihvit ovat siis pelkkää jauhelihaa, ei mitään muuta. Jauhelihasta "lehtipihv...