maanantai 10. elokuuta 2015

Mukautetut Hachapurit

Hachapurit ovat gruusialainen herkku. Jossain se oli suomennut juustopiiras...toisessa kohtaan juustopitsa. Pitsa se nyt ei ainakaan ole!!!
Paljon tieto tästä herkusta ei ollut....tai en löytänyt. Laitan ohjeen niinkuin nämä hachapurit tehtäisiin, mutta niinkuin minut tiedätte minä vähän sovelsin tätä ohjetta. Nyt vain juuston osalta...eli en paljon, silti maku varmaan oli ihan eri :)
Meillä lapsetkin pitivät näistä...joten varmasti tulee tehtyä uudelleen ja ihan oikeilla juustoilla. Kun taas tuonne isoille kaupoille pääsen, niin ostan varastoon nämä juustot. Mutta ohjeeseen.....

Hachapurit  

(5 kpl)

5 dl vehnäjauhoja + käsittelyyn
2,5 dl piimää
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä

150 g Filos Saganaki juustoa 
200 g feta juustoa
(Tosiaan minä laitoin vain yhtä juustoa ja oli ihan erityyppistä, kuin nämä kaksi juustoa mitä tähän kuuluu. Meillä oli kotona gouldan tyyppistä virolaista juustoa jota raastoin)
1 kananmuna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g voita sulatettuna

Sekoita vehnäjauhot, piimä, sokeri, suola, leivinjauhe ja öljy nopeasti taikinaksi yleiskoneessa tai käsin. Kääri taikina kelmuun ja jätä jääkaappiin odottamaan kunnes valmistat täytteen.

Raasta juustot karkealla raastimella. Lisää joukkoon kananmuna, korianteri ja valkosipuli ja sekoita hyvin. Jaa juustotäyte viiteen osaan ja pyörittele niistä käsillä samankokoisia palloja.

Ripottele jauhoja pöydälle ja nosta siihen taikina. Jaa taikina viiteen osaan ja säästäväisesti jauhoja käyttäen pyörittele niitä palloiksi.

Kauli taikinasta n. 15 cm kokoisia kiekkoja ja nosta jokaisen keskelle juustotäytepallo. Sulje piirakka nostamalla taikinanreunat täytteen päälle ja painelemalla reunat keskeltä kiinni. Tuloksena pitää olla hieman litteä pallo. Käännä pallo niin, että taikinan sauma jää alle. Kauli palloa hieman molemmin puoliin, jotta lopputuloksena on noin sentin paksuinen kiekko.


Lämmitä kuivaa pannua hieman. Paista hachapurit yksi kerrallaan kuivalla pannulla keskilämmöllä 3 minuuttia per puoli. Nosta valmis hachapuri pannulta ja valele molemmin puoliin voisulalla.

Kuvaa tekemisen innosta;












Suosittelen, nämä olivat maukkaita ja ihana suolainen vaikka illanistujaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Huhtikuun haaste suoritettu

Huhtikuun haasteeksi olin laittanut; Yllätä joku. Tämän yllätyksen tein yhdessä muiden näpsäköiden kanssa eräälle näpsäköistä 😂 Ehdotin ett...