tiistai 16. helmikuuta 2016

Pihveillä täytetty pitaleipä

Tällä kertaa pitaleipien sisälle laitetaankin sitten jauhelihapihvi. Noita pitaleipiä on tullut tehtyä aikaisemmin ja silloisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ.


Ensin tämän tarinan pitaleipä ohjeeseen.

Pitaleipä

2,5 dl vettä
2rkl öljyä
0,5 tl suolaa
4,5 - 5 dl (durum)vehnänauhoa
1 pss kuivahiivaa

Lämmitä vesi reilusti kädenläpöiseski (n 42 astetta) ja sekoita joukkoon öljy sekä suola.
Lisää jauhot ja kuivahiiva ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiksei (n. 30 min)
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo pötköksi. Jaa pötkö 8 osaan ja pyörittele osat palloksi. Kauli pallot isoksi, litteäksi leiväksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes leivät ovat kohonneet palluroiksi ja saaneet vähän väriä. Ota uunista.





Jauhelihapihvi

700 g jauhelihaa
3-4 rkl perunajauhoa
2 rkl soijaa
mieli mausteitasi
2 kananmunaa

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Paista pihvit.



Jogurttikastike

2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa ja sokeria
(mieli maustetta)
1 dl silputtuja tuoreita yrttejä (kuivatkin käy) esim...oreganoa, ruohosipulia, basilikaa,

Sekoita kastikeen aineet. Anna hetken "levähtää".


Ja sittenhän on enään kasaaminen.....

Taskuun pihvin kaveriksi laiteltiin tomaattia, maustekurkkua, tuorekurkkua, juustoa ja paistettua sipulia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...