tiistai 22. marraskuuta 2016

Pitkästä aikaan....

Huomasin tuossa sämpylöitä tehdess, että siitä on aikaa kun edellisen kerran on tullut tehtyä sämpylöitä!!!

Outoa.....sillä mikä on sen ihanampaa kun tuore sämpylä!!!


Sämpylät, 16 kpl

5 dl vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
4 ½ dl hiivaleipäjauhoja
jauhoja leipomiseen

Mittaa vesi ja maito. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi kattilassa. Murenna hiiva kulhon pohjalle. Lisää joukkoon sokeri ja tilkka nestettä. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput nesteestä sekä suola.
Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaa puuhaarukalla muutama minuutti. ­Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, se saa jäädä löysäksi. Lisää pinnalle vehnäjauhoja. Peitä kulho leivinliinalla ja nostata taikinaa vedottomassa paikassa 1–1 ½ tuntia.
Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Ripottele pöydälle 1 dl vehnäjauhoja ja kumoa taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät kuplat häviä taikinasta.
Ripottele jauhoja taikinan päälle ja taputtele taikinaa hellästi. Jaa taikina kahteen osaan ja kumpikin pala lastalla kahdeksaan osaan. Ei haittaa vaikka taikinat olisivat eri muotoisia, kunhan ne ovat suunnilleen samankokoisia.
Nostele taikinapalat pellille, niitä ei tarvitse pyöritellä sämpylän muotoon.
Paista pellillinen ­nostattamatta 15–20 minuuttia. ­


Hyviä tuli ja maukkaita.....oikeastaan syy miksi tein sämpylöitä, on keitto....tein porkkanasosekeittoa. Nyt tulikin tosi mielenkiintosen väristä keittoa.....
Ostin porkkana mix pussin...siinnä oli norm. oranssin värisiä porkkanoita, keltaista ja sitten "mustaa" jonka sisu oli kyllä oranssin värinen. Mutta kyllä se "musta" vaan teki paljon tuossa keitossa.....maku oli kuin porkkana mutta väri tosiaan aika metka....voisi sanoa ettei kauheasti houkuttele syömään....mutta HEI hyvää oli!!!!!




heh, tuon juusto kasan alla on mun sämpylä =D heh.....
Laitoin tuohon keittoon....

porkkanoita
perunaa
vettä
kasvisliemi kuutio
riisiä
mausteita
koskenlaskija, chili



2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...