lauantai 21. tammikuuta 2017

Juustopiirakka gluteeniton

Jatkan gluteenittomien jauhojen "tutkimusta". Eli kokeilin piirakkapohjaa noista gluteenittomista jauhoista. Se sitten on metkaa.... =D mutta kaipa sitä oppii joku pvä niitä käyttämään yhtä hyvin kuin vehnäjauhojakin!

Tein juustopiirakan....tähän sysäyksen sain Annan matkassa-blogissa. Tuon blogin ohjeeseen pääset TÄSTÄ.

Minä tein itse pohjan ja tosiaan gluteenittoman.  Ohjeena normi pohja ja sitten vielä tuo gluteeniton piirakka ohje.


Piirakkapohja normi    / gluteeniton
150 g     voita                 110 g voita
3 dl     vehnäjauh.           2 dl hienoja gluteenittomia jauhoja    
3 rkl     vettä                   2 rkl vettä   
1/4 tl     suolaa                1/4 tl suolaa

Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Riittää pyöreään vuokaan ja reunoillekin.






Käytä täytteenä mieleisiäsi, minulla vain juustoja. Minulla oli goulda, sinihomejuusto, mustaleimajuusto. Ja päälle vielä laitoin ananasrenkaita. Juuston jämiä käyttelin ettei tarvitse heitellä pois......

Juustojen päälle laitoin muna-maitoseoksen. 

Paistetaan n. 180-200 30-40 min vähän riippuen täytteestä.


Olisi pitänyt pikkusen aikaa antaa tasaantua ja jäähtyä.....Kylmänä on todella hyvää...Mutta kyllä se maistui heti uunistakin otettua!

2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...