maanantai 13. maaliskuuta 2017

Koftat ja joguttidippi

Taas on tullut selailtua keittokirjojani. Yritän löytää jotain vähän erilaista tarjottavaa yksiin nyyttäreihin. Löysin erilaista makua sellaiseta kirjasta kuin; Suuri herkkupala kirja. Ja kokeilinkin  sellaisia lihapullia kuin Tuliset koftat. Oli osiossa Intian makuja.


Näihin lihapulliin olisi pitänyt käyttää lampaan jauhelihaa, mutta eihän täältä meidän kaupasta semmoista löydy. Joten käytin naudanjauhelihaa. Kirjoitan ohjeen kumminkin ihan niinkuin se kuuluisi tehdä, että maistuvat siltä mitä ohjeessa luvataan... =D Näitä lihapullia dipataan sitten jogurttidipissä jonka ohjeen laitan myös.

TULISET KOFTAT

valmisteluaika; 25 min
kypsennysaika; 25 min
45 kpl

500g lampaan jauhelihaa
1 pieni sipuli pieneksi hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/4 tl jauhettua kanelia
½ tl punaista chiliä pieneksi hienonnettuna
1 tl tomaattipyreetä
1 rkl minttua hienonnettuna
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, korianteri, juustokumina, kaneli, chili, tomaattipyree, minttu ja korianterin lehdet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita hyvin käsillä. Pyöritä pieniksi pyöryköiksi    ( noin 1 ½ tl kukin.)
Paista pannulla keskilämmöllä, öljyssä. Paista koftat kypsiksi ja joka puolelta kauniin ruskeaksi. Valuta rypistetyn talouspaperin päällä.





JOGURTTIDIPPI

1 pieni tomaatti kuorittuna, siemenet poistettuna ja pieneksi hienonnettuna
½ pientä kurkkua kuorittuna ja pieneksi hienonnettuna
1 valkosipulikynsi murskattuna
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
125 g maustamatonta jogurttia

Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään.




Työnnä jokaiseen koftaan coctailtikku ja tarjoa dipin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...