maanantai 8. toukokuuta 2017

Sosekeittoa ja leipäset

Tästähän on ollut puhe aikaisemminkin....minä pidän kaikista keitoista ihan mielettömästi .....sosekeitto on yksi maukkaimmista keitoista mitä vaan voi olla....
Tämä Suomen kevät on taas näyttänyt "kyntensä". Kylmyyttä on piisannut....muutaman lämpimän päivään jälleen kylmyys iski! Ja mikäs parasta lämmikettä kuin sosekeitto ja tuoreet leipäset!

Ohjeet näihin tulee vaan raaka-aine muodossa...nämä kun ovat niitä ruokia joita teen jatkuvasti ja samalla sovellan, sen mukaan mitä kaapaista löytyy...ei pahemmin tule mitattua sitten miten paljon mitäkin menee....mutta kumminkin laitan ne raaka-aineet, jos vaikka joku saisi niistä itselleen inspiraatiota :)

Näpsäkkä sosekeitto

bataatti
perunaa
porkkanaa
vettä
kasvisliemi kuutio
pikkusen kerma
persiljaa
Mifu välimeren tomaatti

Keitä kasvit kasvisliemikuutio vedessä ja soseuta. Lisää kermaa mikäli sosekeitto on liian paksua mausta mieli. Lisää lopuksi mifua.

Sosekeiton kanssa sitten näpsäkät leipäset =D

Näpsäkät leipäset perheelle

vettä
sadonkorjuu puurohiutaleita
siemeniä lisää (minulla kurpitsan ja auringonkukan siemeniä)
suolaa
siirappia (tummaa)
vehnäjauhoja
kuivahiivaa
oliiviöljyä

Liota kaurahiutaleet kädinlämpösessä vedessä ja lisää loput aineet.Sekoita ja alusta taikina.  Kohota ja paista uunissa niin että leipäset ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Uunin lämpötila 225 astetta.





3 kommenttia:

  1. Mä tykkään kans keitoista ja ehdottomasti myös sämpylä sekä juuston paloja suoraan keittoon (lautaselle)
    Herkullisen näköisiä sämpyläsi.

    VastaaPoista
  2. Sosekeitot ovat ehdottomasti meidänkin perheen suosikkeja! Terveellistä ja helppo tehdä. Ja tuore leipä ohessa, namnam! 😋

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...