maanantai 6. maaliskuuta 2017

Hyydytetty lohivoileipäkakku

Marraskuusta lähtien olen yrittänyt päästä kurssille, mutta aina on ollut olotila tosi huono. Tänään olen menossa....ainakin NYT on hyvä olotila.Marraskuussa meillä piti olla nyyttärit ja minun piti silloin tehdä joku alkupala....Harmitti vietävästi kun en päässyt silloin menemään....Nyt ajattelin viedä kurssilaisille vähän suolasta syömistä...Tein eilen hyydytetyn lohileipäkakun.

Tuolla se jääkaapissa odottaa illan kurssia...

Tässä ohje siihen;

Hyydytetty lohivoileipäkakku

Pohja:

185 g hapankorppuja
100 g voita (tai margariinia)

Kostutus:

4 rkl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
250 g kylmäsavulohta
1 ruukkua tilliä
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
75 -100 g mätiä
pippuria
2 limen mehua

Koristelu:

kurkkua
100 - 150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
persiljaa

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 - 26 cm) pohja levinpaperilla ja sivele reunoille öljyä. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa ja lisää hapankorppumurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Sen jälkeen kostuta pohja maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
Hienonna tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset, paitsi limemehua  ja liivatteita. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai pakkaseen.
Tee koristelu, leikkaa kurkusta vinoja siivuja. Yhdistä kahden siivun isommat puolikkaat siten, että saat sydämen muotoisen kuvion. Peitä kakun pinta kylmäsavulohisiivuilla. Asettele päälle kurkkusydämet. Notkista tuorejuustoa vatkaimella ja laita pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päällisosan reunoille ja säteittäin sen poikki. Lopuksi asettele keskelle limenlohkoja ja viimeistele koristelu persiljaruusukkeilla.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...